Thursday 16 May 2013

Top viisi aamupalat

Kuka on huono keksimään aamupaloja?

Sanotaan että aamupala on päivän tärkein ateria. Mä oon ollut aina huono aamupalan syöjä varsinkin silloin kun herään herätyskelloon. Sunnuntai aamut on sitten asia erikseen ja silloin nautinkin rauhallisista pitkistä aamupalahetkistä tv:n ääressä. Sunnuntai on mulle viikon ainoa päivä kun mun ei oo pakko tehdä mitään.

Liian monta kertaa tulee lähdettyä liikkeelle ilman kunnollista aamupalaa koska yksinkertaisesti se ei vain maistu aamulla. Ja nopeakin sen pitää olla. Mä arvostan pidempiä yöunia ja pikaista "aamupala on the go" -meininkiä. Aikaisen aamun herätyksissä (esim. klo 5.30am bootcamppeihin herätessä) rajoittuu mun aamupala lähinnä omenaan ja jos hyvin käy niin kuppiin vihreää teetä sitruunalla maustettuna. Yleensä kuitenkin syön aamupalan vasta kotiin tultuani klo 7.30am ja tällöin huvittaa jo syödä ihan eri tavalla.

Mulla on muutama aamupala suosikki jotka toimii hyvin myös välipalana. Kaikki on terveellisiä ja suhteellisen nopeita valmistaa. Perus munien lisäksi tässä on mun top viisi aamupalat esiteltynä ei-tärkeys järjestyksessä. Mulla on aikoja jolloin syön yhtä aamupala -suosikkia muutaman viikon ja sitten taas vaihdan kun kyllästyn. Tietenkin voi vaihdella joka aamu mutta mä vaan jämähdän johonkin aina...

Mun tämän hetken suosikki on Over night oats. Sekoitan tämän illalla jääkaappiin ja aamulla mulla on valmis mössö joka vaan lusikalla naamaan. Nami ja toimii!

Over night oats:

Kaurahiutaleita
Chia siemeniä
Luonnon/kreikkalaista jugurttia
Tuorepuristettua appelsiinituoremehua
Soijamaitoa

Muista että seos on jääkaappiin mennessään juoksevaa, se kyllä hyytyy ja jähmettyy yön aikana. Oon lisännyt tähän myös kuivattuja aprikooseja. Voit kokeilla myös omenaa, päärynää yms. Parasta se on mun mielestä ilman mitään!


Raejuustomössö

Raejuustoa
Luonnon/kreikkalaista jugurttia

Sekoita raejuusto ja jugurtti yhteen. Lisää päälle marjoja/hedelmiä/siemeniä


 Healthy pancakes

Kaurahiutaleita
2 munaa ja 2 munan valkuainen (4 munaa!)
Raejuustoa
Loraus vettä
Kanelia
(raakasokeria, hunajaa, vaahterasiirappia makeuttamaan)

Tarjoa marjojen tai hedelmien ja luonnonjugurtin ja vaahterasiirapin kanssa. Parhautta!



Banaani-Kaurapaistos

Banaani
Kaurahiutaleita
Kookosöljyä
Kanelia
Vaahterasiirappia

Paista banaani ja kaurahiutaleet pannussa kookosöljyssä niin kauan että banaani pehmenee. Lisää mausteet. Tarjoa luonnonjugurtin päällä. Niin hyvää!




 Wild Rice porridge

Villiriisiä
Vettä
Kaurahiutaleita
Päärynää
Kuivattuja aprikooseja
Suolaa

Keitä villiriisi lähes kypsäksi. Lisää joukkoon muut ainekset ja vähän lisää vettä. Villiriisin keittämisessä menee noin 40 minuuttia. Se on muuten aika arvokasta, maksoin $39.90/kilo joten varokaa polttamasta pohjaan! Tarjoa maidon kanssa. Säilyy jääkaapissa hyvin muutaman päivän. Kokeilin päärynän ja aprikoosin sijasta myös omenaa ja kanelia, sekin toimii jos haluaa jouluista fiilistä :)



Ite tykkään juoda myös smootheja (miten tämä sana muka taipuu?) ja listaankin ne vielä tähän viiden muun jatkoksi. Smoothieita saa tehtyä vaikka millasia sekoituksia ja oikestaan vaan mielikuvitus on rajana. Mun smoothie on usein sekoitus hedelmiä ja pinaattia. Pinaatti sopii mun mielestä mihin tahansa ja oikeastaan sitä ei edes maista smoothien seasta.Kannattaa kokeilla. Tiesitkö että myös salaatin voi juoda ;)

Tässä muutama smoothie -ohjekin:

Mysli smoothie:

Puoliska banaani
Muutama kuivattu luumu (6kpl)
Kaurahiutaleita
Manteleita (10 kpl)
Soija/kaura/riisi tms. -maitoa
1 rkl hunajaa (mun mielestä toimii ilmankin)
Päälle siemeniä tai mysliä


Green fruit smoothie

Tuorepuristettua appelsiinimehua
Loraus vettä
1-2 kiwi hedelmää
Banaani
Pinaattia


Mun seuraava aamupalakokeilu on itse tehty ja uunissa paistettu mysli. Voin antaa tästäkin ohjeen kun pääsen ensin ite kokeilemaan. Rikun synttäriksi antaman keittokirjan ohje näytti ihanalta!

* Tämän postauksen kaikki kuvat on otettu ja muokattu eri aikaan. Visuaalisemmat lukijat älkää pahastuko :)

** Mä teen näitä ruokiani aina vähän mutu -tuntumalla eli mitään sen tarkempia desimääriä  mulla ei oo antaa mihinkään. Kaikkia tasaisesti ja maalaisjärjellä niin hyvä tulee.






1 comment:

  1. Blogissasi näyttää olevan monta hyvää reseptiä..:). Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    ReplyDelete