Friday, 28 June 2013

Kesto-omppu

Tein pikaostoksia ja kiinnitin huomiota vihannesosaston luomuvalikoimaan tai oikeastaan sen edustavuuteen. Katsokaa miltä näytti tänään Seinäjoen Citymarketin luomu -osastolla!
Ensimmäisenä tulee tietenkin mieleen "hyi, miksi tällaisia pidetään hyllyssä" mutta heti tämän jälkeen mun mieleen nousi myös "JESSS, luomu on oikeaa, pilaantuvaa ruokaa." Vai montako kertaa olette nähneet kyseisen tavallisilla omenahyllyillä? Ihmisillä on käsitys että "omena ei mene miksikään" ts. vanhene ja tottahan se on. Normaalilta tiskiltä ostettu perus omppuhan "säilyy" jääkaapissa monta viikkoa, oikeastaan voitais mun mielestä puhua jo kuukausista. Vaikka on huono juttu että kaupassa luomu näyttää nänkin houkuttelevalta (ja siis varmasti vaikuttaa joidenkin asiakkaiden ostohalukkuuteen) niin mun mielestä on ihana huomata että ruoka on oikeasti sitä mitä sen sanotaan olevan eli luomua. Ruokahan ostetaan syötäväksi, mä en ainakaan tarvitse kesto-omppuja. Jes mädäntyville omenoille, buu cittarin henkilökunnalle jotka pitää ne hyllyssä.

Kuka teistä ostaa luomua? Koitan pikkuhiljaa orientoitua sen suuremman lisäainebloggauksen kanssa, tämä kaikille orientoinniksi tulevaan ;)

1 comment:

  1. Niin.. toiselta kantilta katsottuna luomu ei ole aina se juttu.. Rippuu niin esimerkiksi jokaisen maan kansallisista asetuksista ja tuotanto-olosuhteista. Tuotanto-olosuhteet voivat olla vaikkapa sellaiset, että ympärillä on niin paljon saasteita tuottavia asioita, jolloin torjunta-ainejäämät voivat olla paljon tavanomaista suuremmat (näin esimerkiksi joidenkin, maata nyt mainitsematta, ulkomaalaisten luomutomaattien kohdalla vrt. suomalainen tavanomainen tomaatti). Myös valvonta saattaa olla joissain maissa hieman niin ja näin..

    Ja mitä tulee noihin omeniin, niin luultavasti tuossa on käynyt niin, että luomulla ei ole niin isoja markkinoita, että ovatpa saattaneet olla siinä aika monta viikkoa odottamassa ostajaansa, jolloin pilaantumista tapahtuu.. kyllä ne toisetkin omppupomput sieltä henkensä heittävät aikanaan.. On toki totta, että kun puhutaan ulkomaisista tuotteista, vaikkapa hedelmistä, saattaa torjunta-aineiden määrä olla suuri.

    ReplyDelete