Monday, 8 July 2013

Pizzaa?

Löysin lehdestä uusia ja erilaisia vaihtoehtoja pizzapohjan valmistamiseen. Täysjyväpohja (aika basic), mantelipohja (no joo), kukkakaalipohja (jännittävää!). Testattiin kavereiden kanssa kukkakaalipohjaa ja nam, hyvää oli!

Kukkakaalipohja:

Kukkakaali
3 kananmunaa
suolaa
pippuria  
(Mantelijauhoja)

Me lisättiin puoleen taikinasta mantelijauhoja ihan vain kokeilun vuoksi joten käytännössä meille valmistui siis kaksi eri pitsapohjaa. Nyt nämä testiin.

Silppua kukkakaali tehosekoittimessa. Lisää munat, suola ja pippuri plus mahdollinen mantelijauho. Sekoita aineet tasaiseksi ja asettele pellille. Me tehtiin pikkupitsoja joita tulee tällä ohjeella koosta riippuen 8-12. Silputun kukkakaalin haju on tosi voimakas joten äkkiä "kasat" uuniin ihan vaan hajuhaittojen ehkäisemiseksi.Paistettiin pohjia uunin 175 asteessa muutama minuutti ennen täytteiden lisäämistä. Rapeamman pohjan ystävät, paistakaa hetki molemmilta puolilta ennen täytteitä. Täytteet päälle ja uudelleen uuniin vielä hetkeksi vähän kuumemmilla asteilla.Ainakin ne näyttää pitsoilta mutta miltä nämä voi maistua? Mä tykkäsin paljon! Kukkakaali maistuu mutta ei niin voimakkaasti kuin haju antoi olettaa. Parhaita pitsat olivat seuraavana päivänä. Kummat olikaan parempia, ilman jauhoja vai jauhoilla? Mantelijauhoa sisältävät pohjat pysyi paremmin koossa ja oli enemmän oikean pitsapohjan oloisia. Suosittelen siis jauhoilla.

Kokeilkaa!

No comments:

Post a Comment