Sunday, 14 July 2013

DIY Ruusuvesi

Tarvitsen kasvoveden ja selailin netistä DIY kasvovesien ohjeita. Yleisimmin silmiin osui yksinkertaisesti vihreästä teestä ihan tavallisesti teen tapaan liuotettu kasvovesi. Ohjeissa ei erikseen suositeltu käyttämään luomu teetä mutta itse ainakin kallistuisin luomun puolelle tässä valinnassa. Mitä multa löytyy luomuna..? Juhannusruusut!

Päätinkin tehdä ruusuvettä johon ainekset löytyy ihan omasta takaa, luomuna takapihalta. Juhannusruusut tuo mieleen lapsuuden. Pienenä kerättiin näitä pieniin pusseihin, vedettiin nitojalla kiinni ja myytiin naapureille "tuoksupusseina". Parasta tässä oli että taidettiin jopa tienata näillä. Yrittäjyys verissä, haha!


Ruusuvettä voi käyttää kasvoveden tapaan ihoa puhdistamaan ja raikastamaan. Itse valmistin veteni ihan kuumennettuun hanaveteen mutta jos mulla olisi ollut tallessa pullotettua lähdevettä olisin ehdottomasti käyttänyt sitä. Myös apteekin tislattua vettä voi käyttää. Tämä oli kuitenkin mun hätävalinta eilisiltana :)

Hienonsin ruusun terälehdet kulhoon ja kaadoin päälle kuumaa vettä. Sekoitin hyvin ja jätin likoon noin 20 minuutin ajaksi. Suodatin veden suppilon ja suodatinpussin läpi kun terälehtien vaalenapunainen väri oli liuennut. Valmista! Mulla oli tallella vielä yksi ihana purkki joka sai nyt kylkeensä nimen "Ruusuvesi".


Terälehtien liuennut keltainen väri
Valmista ruusuvettä
Ruusuvesi säilyy parhaiten jääkaapissa ja jääkaappiviileä vesi virkistäääkin kivasti erityisesti aamuisin. Ihana tuoksu ja ei varmasti mitään ylimääräistä. Tämä mun "lunnollisuusvillitys" tulee niin halvaksi. Säästän luontoa ja elimistöäni -ja samalla kukkaro (ja aviomies) kiittävät.

No comments:

Post a Comment